Kell-e nekünk coach, és ha igen, miért?

Manapság egyre többet hallani a coaching fogalmáról. De tudjuk-e pontosan, mit is jelent? Lényege, hogy nem halad adnak az ember kezébe, hanem megtanítják horgászni. Vagyis nem megcsinálják helyette, hanem megmutatják, hogyan tegye jobbá a saját életét, elérje a céljait, vágyait, vagy akár merjen változtatni az életén.

Kevesen tudják, hogy a coaching fogalma először a sport kapcsán merült fel. Lassan 40 éve van az üzleti életben a tekintetben, mintha az edző segítené a sportolót a jobb teljesítmény elérésének érdekében, a coach ebben az esetben is ugyanezt csinálja. A legfontosabb dolog, hogy az edző és az ügyfele között maximális bizalmi viszony alakuljon ki, mert csak így lehet tökéletes a siker. Két féle coachot különböztetünk meg, az egyik a life coaching, amikor a csak és kizárólag a magánélettel, azon belül a perszonális és munkahelyi élet összehangolásával foglalkozik, a másik a business coaching, ennek lényege, hogy legfőképp menedzsereknek segítenek abban, hogy a saját beosztottjaikból ki tudják hozni a maximumot, ezáltal sokkal jobb teljesítményt érjenek el, ezen belül is van az executive, amikor csak és kizárólag vezető pozícióban lévő embereknek segítenek.

Azaz elmondható, hogy legyünk akár beosztottak, akár vezető pozícióban lévők, a coach minden esetben jó szolgálatot tehet azzal kapcsolatban, hogy akár beosztottként, akár főnökként a lehető legtöbbet hozhassuk ki magunkból.

By | 2019-10-14T05:43:39+00:00 október 14th, 2019|Cikk|0 Comments